Sökmotoroptimering eller SEO är förbätrings arbeten hos en hemsida för att ranka så hög som möjligt hos Google eller andra sökmotorer.

Det är bevisat att de flesta som söker efter produkter och tjänster på nätet klickar på hemsidor som finns i den första sidan av resultaten. Att ha en hemsida som syns inte i den första sidan av sökresultaten är som om hemsidan finns inte alls. Men oroa dig inte, Det löser sig. Det löser vi i alla fall. Hos Inkreo tar vi gärna hand av din hemsida med bevisat bra SEO arbeten.

Du har använt Google… Yahoo kanske, MSN/Bing eller några andra för att ta reda på något du vill veta.
Alla har de något gemensamt. Alla är de sökmotorer för att hitta hemsidor.

Sökmotorer hjälpar oss att hitta den rätta hemsidan om ämnen vi söker. Det som vi gör är att indexera hemsidor och bloggar i deras databaser. När en person söker efter ett konkret ämne visar de webbplatser i relevansordning beroende på vilka ord personen har använd för att söka.

Tyvärr är många av de artiklar som finns för tekniska eller saknar info. Hos Inkreo vill vi att du förstår hur man kan utföra en bra sökmotoroptimering och hur det kommer att hjälpa din hemsida. Här kommer den första:

Rubrik och sökmotoroptimering

En av SEO:s (sökmotoroptimering) viktigaste punkter är rubriken. Rubriken är det första som sökmotorer läser av en hemsida.

Rubriken är också det första som en person som söker på nätet ser av värje hemsida. Vi vet hur viktigt det är att en person som söker efter produkter och tjänster på nätet hittar preciss det som personen söker. En bra rubrik är en av de punkter som kommer att göra att personen väljer vår hemsida.

En bra rubrik beskriver i mindre än 60 karaktärer sidan som vi vill bli bra SEO rankade för. Är rubriken bra så har vi klarat en viktig punkt för att synas på Google.

Nuförtiden finns det massor av pluggins som kan hjälpa till att välja en rubrik för värje sida av en hemsida och därmed förbättra SEO för varje produkt eller tjänst vi erbjuder.

Fråga gärna oss om du har frågor under tiden vi publicerar den nästa artikeln inom sökmotoroptimering.

 

 Fråga oss:

David Eriksson Östman

Analytiker och kommunikationsstrateg.

E-post: david@inkreo.se

Tel. 072-889 82 32

 

Fråga oss