Facebook tips: 7 nycklar för att lyckas med din strategi på Facebook.

 

7 Facebook tips för din Facebook marknadsföringsstrategi:

 

 

1. Dela relaterat content till dina produkter eller tjänster

Att dela så mycket relaterad info om dina tjänster och produkter som möjligt är det som engagerar dina följareoch får dem att interagera. De gillade din sida eftersom de tycker om dina produkter eller tjänster så dela bilder av dina produkter, videos med info om dem, m.m.

 

2. Aggera utanför din företagsprofil och blir aktiv på andra Fanpages och i grupper.

Facebook är det största forum i världen och gissa vad? Eftersom inte alla kommer hitta till din facebooksida/profil så behöver du aggera och synas även på andra fanpage eller grupp. Därför behöver du interagera med andra personer, fanpage och gruper som tillhör din bransch.

 

3. Segmentera

Du måste hitta rätt segment till din vara eller tjänst. Vanligtvis erbjuder företag produkter anpassade till respektive segment. En kategori kan fungera bäst med en åldergrupp eller ett kön. Därför är det viktigt att utför en bra analys och segmentera för att öka konverteringsgraden.

 

4. Uppmutra människor att delta

Uppmuntra människor att delta aktivt. Att göra inlägg på sociala media där följare inte kan kommentera är mindre lämpligt och kan till och med vara kontraproduktivt. Man användar sociala medier för att socialisera med sina likar.

 

5. Ha en 360 grader strategi on/off line

För att lyckas med din Facebook marknadsföringsstrategi behöver du erbjuda en enhetlig strategi i samtliga kanaler. Målgrupperna kan inte få olika budskap om en och samma produkt från olika kanaler.

Det handlar inte bara om graffisk design utan att säsongs eller årets strategi måste vara enhetlig.

 

6. Använd videos och bilder

Bilder och videos är mer och mer populara bland socialamedieanvändare. Dessutom erbjuder de en bättre bild av det du vill kommunicera.

 

7. Annonsera hos Facebook

Facebook skulle kunna vara den plattform som fungerar bäst för dina tjänster och produkter. Våga testa med Facebook annonsering och utför en analys av resultaten från din hemsida och i kanalerna för att anpassa och optimera din strategi. Datadriven marknadsföring är nu tillgängligt för alla.

 

Olika varianter av Facebook annonsering:

  • “Likes”
  • Interaktion med inlägg
  • Klicks för att driva traffik till din hemsdia
  • Konverteringar i din hemsida
  • Nedladning av appar
  • Interaktion med dina appar
  • Events
  • Kampanjer och rabbatkupponger

 

Sammanfattning av en Facebook marknadsföringsstrategi

Om resultaten av data-analysen visar att det man publicerat eller marknadsfört via sociala medier genererar konverteringar kan man optimera strategin även i de andra kanalerna för att ytterligare förbättra resultaten.

Värmt välkommen att kontakta oss under tiden vi publicerar den nästa artikeln om Facebook tips. Fråga gärna oss.

 

Kontakta oss:

E-postadress: info@inkreo.se

Tel. 072-889 82 32

Boka en gratis audit