Google lanserar med jämna mellanrum ”Core Updates” och den 4:e maj (förra veckan) var det dags igen.  Då rullade Google ut en ny Core uppdatering som de logiskt nog döpt till ”May 2020 Core Update”. Som vanligt med dessa Core uppdateringar erbjuder Google väldigt knapphändig information om vilka förändringar som införts. Dock har de utfärdat en varning om att uppdateringen kan ha eventuella negativa effekter på webbsidor.

Syfte är att förbättra innehållet på webben

Den information som Google tillhandahåller om sina ”Core Updates” förklarar att ingen uppdatering riktas till specifika sidor eller webbplatser. Förändringarna fokuserar på att förbättra deras system för att utvärdera innehåll i allmänhet, med syftet att hela tiden förbättra innehållet som visas i sökresultaten. Googles algoritmer belönar, som ni vet, den sida som har det bästa innehållet på webben inom ett specifikt ämne.

 

Detta kan du göra om din sida påverkas negativt av May 2020 Core Update

Även om Google själva inte går ut med några konkreta åtgärder för att ”rädda” en negativ påverkan så finns det alltid anledning att utvärdera innehållet på sin webbsida ifall den påverkas negativt av uppdateringen.

Ställ dig dessa viktiga frågor:

  • Erbjuder min sida riktigt originellt innehåll inom ett visst ämne?
  • Täcker innehållet in alla vinklar på ämnet?
  • Är det lätt för besökaren att förstå innehållet?
  • Erbjuder innehållet en djupgående analys av ämnet?
  • Och framförallt: är sidan korrekt strukturerad så att Googles algoritm förstår innehållet?

Är svaret NEJ på en eller flera av ovanstående frågor är det en stark rekommendation att genomföra förbättringar/förändringar på sidan så den bättre matchar Googles uppdaterade algoritm.

 

Ta hjälp av en kvalificerad Google Analytics expert

När Google gör dessa Core uppdateringar kan det, som sagt, påverka er sökranking negativt och därmed också ha negativa effekter på era inkomster. För minimera sådana tråkigheter kan det vara tryggt att ta hjälp av en riktig Google Analytics expert.

På Inkreo är vi kvalificerade Google Analytics experter och vi har lång och välrenommerad erfarenhet av webbanalys och sökmotoroptimering. Vi hjälper er gärna med en djupgående analys av er SEO strategi och webbsida. Så att er webbsida kan segla upp till toppen av sökresultaten igen!

Bara att kontakta oss så fixar vi det! 

info@inkreo.se

Tel. 072-889 82 32