Webbanalys

Med en djupgående webbanalys tar vi reda på huruvida er hemsida faktiskt uppnår de mål som ni tänker er. Vi tittar på var besökarna kommer ifrån, hur de rör sig på webbplatsen, vad de klickar på, hur länge de stannar på vilka sidor m.m. Detta för att identifiera sidans ”svaga punkter”, d.v.s. vad som gör att besökaren lämnar hemsidan utan att ha uppfyllt något av målen som ni vill.

Utifrån analysen får ni reda på vilka åtgärder som behöver göras för att era investerade pengar i hemsidan ska generera maximal avkastning.

Så här går det till när vi genomför en webbanalys på er hemsida

1. Spåra besökarnas beteende

Om det inte redan finns så installerar vi Google Analytics trackingkod på webbsidan för att börja samla in värdefull statistik från era besökare.

2. Definiera mål och  mätpunkter (KPI:er)

För att veta hur bra er hemsida presterar måste vi definiera vad som räknas som ett önskvärt besökarbeteende, d.v.s. en målkonvertering. Till exempel att besökaren börjar prenumerera på ert nyhetsbrev, skickar en kontaktförfrågan, besöker en viss produktsida o.s.v. Utifrån det bestämmer vi vilka mätpunkter (KPI:er) som är mest relevanta att utvärdera resultatet på.

3. Sammanställa resultat

När vi samlat in tillräckligt mycket data sammanställer vi detta i en fullmatad rapport och presenterar för er. Vi går igenom alla förbättringspunkter som vi identifierat och förslag på vilka åtgärder som bör genomföras för att uppfylla era önskade mål.

4. Förbättra och upprepa

När förbättringsförslagen har implementerats håller vi koll så att de verkligen ger de resultat som förväntas. I takt med att målen uppfylls sätter vi nya mål och börjar om analysprocessen så att vi hela tiden förbättrar hemsidans resultat.

Vill ni veta hur er hemsida presterar ”på riktigt”?

Maila oss, fyll i kontaktformuläret eller slå en signal så tar vi ett möte! Vi ser fram emot att ge er verktygen som tar er hemsida till nästa nivå. 

Kontakta oss:

E-postadress: info@inkreo.se

Tel. 072-889 82 32

Boka en gratis audit


Inkreo

Klostergatan 20,
70361 Örebro

Besöksadress

CREATIVE HOUSE
Älvtomtagatan 12-14
703 42 Örebro

Tel. 072-889 82 32