Nuförtiden är det jätte viktigt att ha en hemsida för ett företag. De flesta personer och företag söker efter information, produkter och tjänster på nätet inan de köper dem. Goolge registrerade över 100000 miljoner sökningar på ett år till exempel. En hemsida är i den digitala marknaden som att ha en lokal för 20 år sedan.

Människor söker efter produkter och tjänster från datorer, tablet och deras smarta telefoner i stållet för att åka runt och kolla i alla affärer. En hemsida är ett krav för ett företag som vill sälja eller visa sina produkter och tjänster för potentiella kunder från det första steget av köpprocessen.

Hur borde en hemsida ser ut då?

Webbdesign är strukture och utseende av en hemsida eller webbplats.

Alla vet att en hemsida med ett snyggt utseende är attraktiv och gör att våra besökare har ett bra intryck av vårt företag. För att ge besökaren intrycket av att de kommer att vara nöjda hos oss är det viktigt att besökare hittar enkelt och snabbt det som de letar efter. Där börjar hemsidans strukture att bli väldigt viktig.

Strukturen av en hemsida som ör gjord av en bra webbdesigner kommer att ha produkten eller tjänsten vi erbjuder på max två klickar bort från startsidan. Såklart kommer alla länkar att fungera bra och snabbt. Allt detta gör att besökaren får en bra upplevelse hos en hemsida.

Sedan måste man ha utför webbanalys för att veta vilken layout passar bäst till vilka produkter. Var ska man placera bilder, texter, kontaktformulär eller varukörg om den är en webshop är mycket viktiga punkter vi kommer att gå igenom i våra kommande artiklar om webbdesign.

Fråga gärna oss om du har frågor under tiden vi publicerar nästa artikel inom webbdesign.

 

Fråga oss

10 + 9 =